top of page

ЮПИТЕР В БЛИЗНАЦИ ♊✨🪐 (26 МАЙ 2024 г. – 10 ЮНИ 2025 г.)


Юпитер или още „големият благодетел“, планетата на разширението и знанието на 26 май навлезе в Близнаци – знакът управляващ информационните потоци, търговията, технологиите и комуникацията. Това астрологично съчетание ще постави акцент върху развитие чрез потребност от непрекъснато информиране и нови открития. Вчерашната новина е стара за нас, при това разположение, и ще се наблюдава изключителна динамика в онова, което ни се поднася като данни. Подвижният знак предопределя една двойственост и по-скоро говори за гъвкавост в общуването и огромни възможности за лавиране по пътя на промяната, която винаги изисква от нас планетата. Тя ще осигури среда за повече спекула и раздвижване в търговските сделки, но заедно със Сатурн, който отправя квадратура от Риби, ще се наблюдават и на много места блокажи и замразяване на търговски отношения, поради измами и някакви злоупотреби. При това разположение някоѝ инвестиции и бизнес начинания няма да постигнат възвръщаемост. От знака Риби Сатурн говори за пречки, имащи скрит и неявен характер, възпрепятстващи развитието. Точните дати на срещите Юпитер – Сатурн са 19 август 2024 г., 24 декември 2024 г. Разбира се тази вибрация на застой и възникването на известни препятствия, свързани с авторитети, като шефове, родители, професионална реализация и международен бизнес ще се усеща през целия август и декември 2024 г., че и май 2025 г. Развитието символизирано от Юпитер среща структури и ограничения идващи от системата – Сатурн. Но всичко това не пречи хората заети с журналистика, писатели и други хора, упражняващи интелектуален труд да напишат достатъчно добри творби, които да реализират в по-късен по-добър звезден период.

Юпитер от Близнаци осигурява добри възможности за учене и мнозина може да се запишат за някакъв нов образователен курс, особено ако е свързан с изучаване на чужд език. Образователната система може да направи някакви промени в посока прогрес и развитие в начините си на функциониране. Средното образование получава фокус и някакви нови учебни програми може да залегнат и някакви нови реформи да се въведат в периода. Социалните мрежи като средство за най-активно свързване също най-вероятно ще внедрят редица нововъведения, които ще променят средата и начините за използването им. Новите технологии са подкрепени с това разположение.


На 2 юни Юпитер среща Плутон в „разкошен“ тригон, това хармонично разположение ще създаде климат за прокарване и налагане на определени цели с повече лекота. От една страна може да използваме аспекта в личен план, като умело отстояваме онова, което е важно за нас в периода, от друга когато е замесен Плутон винаги е добре да не се стига до крайности, защото нещата могат да залитнат в небалансирана посока. Тази вибрация се усеща в момента и до края на юни ще остане осезаема и ще ни подкрепи в придвижване на желани начинания напред.


На 9 юли 2024 г. за нас се разгръща кармичен ден, в който ни се дава подкрепа и възможности, идващи от предишни прераждания.


На 7 август в разгара на лятото - късметлийски ден, в който имаме добро усещане и вяра, че делата се развиват по план. Добър ден за нови знания и пътувания.


На 13 и 14 август Марс активира Юпитер и засилва желанието за общуване и комуникация. Действаме по-ентусиазирано и със замах. Търсим новото, като опитност, като знание, като срещи с нови и различни хора. Чувстваме се в силите си и успяваме да избутаме ограниченията, които залага за нас квадратурата със Сатурн в седмицата до 19 август.


По време на престоя си в Близнаци Юпитер активира три пъти и Хирон. „Раненият лечител“ ще ни осигури някакви възможности за справяне с психологически блокажи и травми; откриване на възможност за преодоляваме на здравословен проблем. Юпитер в Близнаци активира мисленето, а Хирон от знака Овен, фокусира върху Аз-а, ето защо може да заключим, че ще ни се даде шанс да променим нещо във вярванията, които сме си изградили, за да разрешим съответното психологическо или физическо неудобство. Точните дати на тази благодатна среща Юпитер – Хирон са 12 октомври, 2 ноември 2024 и 18 май 2025 г.


На 13 октомври 2024 г. особено благодатен и късметлийски ден, който подкрепя сценичните изяви, творческите занимания и прояви на личността, а също времето прекарано с децата.


На 7 декември 2024 г. е добре да балансираме в желанията, защото може да станем по-напористи в действията си. Хубаво е да избягваме неоснователни спорове.


На 18 май 2025 г. някакви кармични препятствия се изправят на пътя ни. Ден, в който трябва да се потрудим допълнително, за да отработим заложеното.


Юпитер в Близнаци носи полъх на новаторство и открития, на споделяне на мисли, новини, идеи и непрекъснат устрем към разнообразие, който прави прогреса възможен. Макар и с малки стъпки и с цената на повече усилия, заради нехармоничното включване през тази една година от страна на Сатурн.

26 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page