top of page

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП ♐➡♑➡♒➡♓• НОВОЛУНИЕ ВЪВ ВОДОЛЕЙ - 20°♒41'🌑 или още „Искрата на революцията“🌟

• МЕРКУРИЙ ВЪВ ВОДОЛЕЙ- (05 – 23 февруари 2024 г.)

💚ПОНЕДЕЛНИК, откриваме новата седмица с все по-намаляваща Луна преминаваща по градусите на знака Стрелец до вторник следобед. Това ни носи повече оптимизъм в часовете и добри възможности да привлечем внимание и късметът да е на наша страна, особено около 13:00 ч.

В първия ден от седмицата Меркурий, планетата на мисълта и образователните навици навлезе в идейното пространство на Водолея и до 23 февруари ще разчупва рутината на нашите интелектуални потребности, подтиквайки ни към нов поглед, прозрения и идеи, при някоѝ граничещи с гениалност. Фокусът върху приятелския кръг се засилва и може да прекараме повече време в общуване и срещи с хора от него. Някои може да задвижат напред лична мечта или желание, а други да се присъединят към групи от хора, с които имат общи виждания, като нов курс, семинар, кауза или в подкрепа на друга идея, споделена от множество хора. Днес още с навлизането си в знака Меркурий активира интензивния и целеустремен Плутон, за да ни даде един особен фокус и концентрация в начинанията, които желаем да доведем до край или до някакъв нов етап. Прекрасен ден за психологическа работа и посещения на терапевт. Мислите за власт и надмощие може да вземат връх и е добре да насочим енергията в нещо съзидателно, което ни носи удовлетворение и да избягваме крайности в мислене и реакции, защото стари натрапчиви мисли може да се опитат да изплуват на повърхността в този ден.

Новата седмица е побрала и началото на НОВИЯ ЛУНЕН МЕСЕЦ тази събота 10 февруари в 01:00 ч. през нощта от 20 -ти градус на знака Водолей ще открием един особено турбулентен месец, в който революционните настроения ще ескалират стъпаловидно, а на датите 13 и 14 февруари направо взривоопасно. Тогава може да наблюдаваме, особено изостряне на международното положение в много точки от земното кълбо. У нас също ще сме свидетели на непредвидени ситуации свързани с порива на новото идващо от Водолея. Новолунието активира почти в много точен и нехармоничен аспект Уран и ни носи силен тласък за промяна, свързана с личните ни притежания и пари, а също професионална реализация. Уран наелектризира вибрациите и те се усещат още преди самото новолуние да е настъпило. В личен план може да сме някак по-напрегнати и като на пружини, безсъние и липса на покой също може да съпътстват дните през тази и следващата седмици. Добре е да отделите време за някакъв спорт, за да изразите поне част от тази нагнетяваща се постепенно енергия. Родените със Слънце, Луна или Асцендент в края на втора и началото на трета декада Лъвове, Телци и Скорпиони е добре да бъдат особено внимателни за инциденти, авариѝ и непредвидени ситуации в личен план. Хубаво е да правите нещата бавно и да сте особено фокусирани в дните. Козирози, Деви, Риби и Раци със Слънце, Луна или Асцендент в края на втора и началото на трета декада на знаците ще срещат улеснения и подкрепа и самото новолуние ще бъде смекчено за тях, за един по-плавен преход.

💜 ВТОРНИК, в ранното утро около 07:00 ч. бъдете внимателни за измами, дребно подвеждане или проблем с вода. От 07:06 ч. до 14:08 ч. светилото остава без курс, ето защо е добре да използваме това време за повече паузи и довършване на рутинни задачи. След този час Луната навлиза в кардиналния свят на Козирога и до четвъртък следобед ще сме под влияние на благодатни стимули да се организираме в професионален план, като може да сложим ред в работните задачи, да разпишем графици или да действаме по дела, свързани с утвърждаване и израстване. Общуването с авторитети е засилено.

Вторник, Слънцето и Венера активират Възлите по оста Овен – Везни заедно и ни носят както някакви, кармични възможности, така и пречки за преодоляване, свързани с партньорски отношения и финанси.

💛 СРЯДА, вечерта около 22:00 ч. светилото активира прекрасен аспект Венера – Уран, свързан с неочаквани печалби, непредвидени романтични изживявания и запознанства в часовете. Това важи особено за родените със Слънце, Асцендент, Венера, Луна около 19 - ти градус на Козирог, Дева или Телец.

Заедно с аспекта Венера – Уран, който ще се усеща през целия ден, сряда си имаме и благодатна среща между Марс и Нептун. Тя ни носи добри възможности ако сме заети в области, свързани със сценични изяви, обществени културни мероприятия, здравни заведения и клиники, а също така аптеки. Интуицията се засилва през този ден и действаме водени от вътрешните си емоционални пориви.

🧡 ЧЕТВЪРТЪК, ще започнем да усещаме все по-осезаемо енергията, която описах в началото на седмицата, защото Слънцето активира Уран предизвикателно този ден още преди самото НОВОЛУНИЕ и някакво разчупване на навиците, устоите излиза на преден план. Свободолюбивото Слънце от Водолей предизвиква неуютно разположения Уран в Телец, който ни казва „Онова, което притежаваш, като ценности и вярвания, а също реални вещи и придобивки, трябва да се промени.“ Добре е на тази вибрация да не се съпротивляваме и урокът тук е да пускаме всичко онова, което вече не ни служи градивно за наше най-висше добро и не ни носи щастие. Това е на лично ниво, а на обществено ще доведе до изостряне на стачките и международните отношения.

На фона на общата картина Луната ни осигурява повече енергия и порив за действие в четвъртък около 09:00 ч. сутринта. Но тъй като светилото остава без курс след 09:52 ч. до 15:59 ч. е добре просто да вложим тази вибрация в рутинни задачи в тези часове. След 15:59 ч. светилото навлиза във Водолей и веднага активира Плутон, за да засили в нас интензивността на чувствата и емоционалните реакции. Някакво желание за налагане може да се надигне в часовете.

❤ ПЕТЪК около 22:30 ч. непредвидени ситуации изискват нашето внимание и усилия. А само след няколко часа посрещаме и февруарското НОВОЛУНИЕ ВЪВ ВОДОЛЕЙ 20°♒41'🌑, което ще даде старта на новия лунен цикъл.

💙 СЪБОТА сме под влияние на някакъв порив за нови опитности и разнообразие. Чувстваме известен нездрав прилив на оптимизъм, малко нямащ особена връзка с реалността. Някакви пречки и спънки, свързани с транспорт в международните отношения може да излязат отново на преден план в деня. Началото на новия лунен месец активира часове и на Луна без курс до 15:42 ч., което говори че промените задействани през месеца ще срещат блокаж и липса на енергия за бързо придвижване напред, поне до март. След 15:42 ч. Луната навлиза в Риби и с това уютно разположение открехва света на идеализма, езотериката, психологията и други духовни теми, които да занимават нашето съзнание в последните дни от седмицата.

🌞 НЕДЕЛЯ вечерта около 22:00 ч. дребни изненади може да ни разкрият нова възможност в битов план.

В седмицата на НОВОЛУНИЕТО, макар и нестандартна и причудлива, предизвикателна и интересна като самия Водолей, най-добре може да използваме вибрацията, като отделим време за повече отдих, медитация, спорт, работа с мисловни нагласи и освобождаване от всичко онова, което не ни носи радост и удовлетворение, и залагане на нови цели и желания в събота след 15:42 ч. за посяване на семената на предстоящия лунен месец.

Балансирана и прекрасна, приятели! 🙂🌟

5 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

留言


bottom of page