top of page

НАВЛИЗАМЕ В КОРИДОРА НА ЗАТЪМНЕНИЯТА 🌑🍃🌕✨ Вторият коридор на затъмненията за 2023 г. започна да се усеща все по-отчетливо. Неговият старт бе даден енергийно още преди самото СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ, което предстои тази събота на 14 октомври в 20:56 ч. вечерта. То ще бъде първото от знака Везни и второто по Оста на взаимоотношенията, след затъмнението през април в Овен. Неговата енергия ще постави ново начало в начина, по който гледаме на партньорството и близките връзки като цяло. Акцентът тук е върху преразглеждане и обновление в общуването с приятели, любими хора, клиенти и бизнес съдружия. Везни са знак на дипломацията и такта, ето защо е необходимо да проявим повече разбиране към гледната точка на другия през следващите 6 месеца. Енергията ще донесе желание за нови сдружавания на лично, икономическо и геополитическо ниво.

Заедно с това нехармоничното включване на Плутон към затъмнението може да доведе до още борби за надмощие и желание за повече контрол. Някаква трансформация в начина, по който гледаме на пътуванията на далечни разстояния и досега с чужди култури може да излезе на преден план.


Уран в предизвикателен аспект към слънчевото затъмнение може да ни постави в ситуация на дилема и психологическо приспособяване във връзка с желани промени или потребност от свобода.


Нептун също се включва нехармонично и изисква от нас да обърнем повече внимание на онова, което ни се казва във връзка със здраве, фармация, управление на водни басейни, водни стихиѝ. Може да бъдем изправени пред нови обстоятелства във връзка с изброените по-горе области през следващите месеци. Истината може да ни убягва, ето защо е добре да запазим възможно най-реалистичен поглед върху нещата и да премисляме всичко.

Ето и какви ще бъдат новите акценти и теми за всеки знак поотделно, породени от Слънчевото затъмнение във Везни за следващите 6 месеца *(четете и описанието за знака намиращ се на вашия Асцендент, то също се отнася за вас) :

♈ Овни, през следващите 6 месеца ще сте фокусирани върху семейните отношения, животът на съпруга или второто ви дете може да получи раздвижване, близките приятелства също получават обновление, съдебни дела и правни въпроси получават нов поглед. Някоѝ от вас може да стартират ново лично бизнес начинание в партньорство, а други да сключат брак или да започнат сериозна връзка.

♉ Телци, някаква промяна в работната обстановка излиза на преден план. Може да промените работата и да получите ново назначение. Фокусирани сте върху въпроси, свързани със здраве и здравословен начин на живот. Обърнете внимание на тонуса си. Някоѝ Телци може да решат да си вземат домашен любимец. Рутинните дела придобиват по-голямо значение. Може да бъдете поставени в нова за вас ситуация, изискваща психологическо приспособяване.

♊ Близнаци, новото слънчево затъмнение поставя фокус върху дома на любовта и удоволствията при вас. Ето защо някоѝ Близнаци може да намерят нова любов, да имат повече весели моменти с приятели или да се сдобият с дете. Нови творчески проекти може да бъдат задвижени или да посетите отдавна отлагано спортно събитие. Затъмнението във Везни ви носи късмет в начинанията.

♋ Раци, слънчевото затъмнение ви носи ново начало в семейните дела, жилищните условия може да се променят при вас, поради ремонти или преместване в нов дом. Отношенията с по-грижовния от родителите получават някакъв фокус. Някоѝ Раци ще са по-съсредоточени върху родителството и отношенията с децата. Затъмнението във Везни ви носи предизвикателства и необходимост от повече дисциплинираност в дните.

♌ Лъвове, слънчевото затъмнение поставя акцент върху новите знания и образователните стремежи и някоѝ от вас може да запишат нови курсове, семинари или да се присъединят към друг вид обучителни мероприятия. Отношенията с братя и сестри, братовчеди или съседи получават фокус и някакъв нов поглед и съсредоточаване. Получавате добри възможности и улеснения идващи от затъмнението.

♍ Деви, слънчевото затъмнение ви носи някакво ново начало в паричните постъпления. Нови професионални възможности и предложения може да излязат на преден план за вас. Може да промените нещо в начина, по който виждате себе си и да работите върху утвърждаване на положителна самооценка за вашите качества и способности. Някоѝ Деви може да се сдобият със скъпи предмети или да са склонни към разхищения.

♎ Везни, слънчевото затъмнение от вашия знак ви изправя пред ново начало в личен план. При вас през следващите месеци тече психологическа промяна и някаква видима промяна в личността. Някоѝ от вас може да променят стила на обличане или прическата. Каквото и да правите вашите действия имат публичен характер. Затъмненията от вашата ос ви осигуряват възможност за крупни промени в семейните обстоятелства.

♏ Скорпиони, затъмнението активира дома на тайните и задкулисието и много от вас ще предпочетат да се оттеглят от светлините на прожекторите и да действат по скрит начин. Добре е да обърнете внимание на здравето си. Някоѝ от вас може да усетят спад в енергията през следващите месеци, затова е добре да си отделяте време за почивка и разнообразно хранене. Някоѝ Скорпиони ще започнат да се интересуват, повече от обикновено, от психология, религия или други духовни науки.

♐ Стрелци, затъмнението ви осигурява възможност за нови запознанства и разширяване на приятелския ви кръг. Някои от вас ще си поставят нова цел и ще отделят време и енергия за нейното постигане. Време за сбъдване на съкровени желания. Получавате раздвижване в социалните си контакти и намирате съмишленици. Някоѝ може да се присъединят към курс, организация или кръжок. Срещате улеснения и подкрепа от затъмнението.

♑ Козирози, новото слънчево затъмнение ви осигурява перспективи за професионално издигане и реализация. Някоѝ Козирози може да получат предложение за нова работа или длъжност. Отношенията с по-авторитетния от родителите или съпруга получават някакво обновление и фокус. Делата ви имат публичен характер и събитията от живота са видими за обществото. Затъмнението ви носи необходимост от повече дисциплина и организираност в дните, поради нови предизвикателства.

♒ Водолеѝ, слънчевото затъмнение ви носи някакво ново начало в желанието за осигуряване на нови опитности и знания, посредством пътувания на далечни разстояния, контакти с чужди култури, нова специалност в университет или друг обмен на информация, който да ви обогатява в дните. Някоѝ Водолеѝ може да са по-фокусирани върху юридически и правни въпроси. Затъмнението ви носи късмет и сполука в начинанията, срещате подкрепа и съмишленици.

♓ Риби, новото затъмнение поставя ново начало в семейните финанси. Също така, може да договорирате отношения с банки, застрахователни дружества, данъчни институциѝ, фондови борси. Някоѝ Риби може да са по-съсредоточени върху наследствено имущество и средства. Някакво обновление в интимния ви живот също може да излезе на фокус. Времето е подходящо за работа върху стари психологически нагласи и тяхната замяна с нови и по-градивни за вас самите.

На 28 октомври 2023 г. посрещаме второто затъмнение от Коридора на затъмненията и последното такова по оста Телец – Скорпион. То ще ни осигури завършване на преразпределението на власт и крупни суми пари, което започна през ноември 2021 г. и през следващите 6 месеца ще доведе до край процеси, свързани с лични средства, валути и международни финанси. Лунното затъмнение от знака Телец настъпва за нас подкрепено благодатно от Венера, която е естествен управител на парите. Нещо, което може да осигури повече попътен вятър в стабилизиране финансовата политика. Сатурн се включва хармонично и предоставя своята подкрепа за изграждане на нови устои, чрез нови правила за действие. Срещаме подкрепа в делата от авторитети в живота ни, като родители, шефове и други по-опитни приятели. Голямото добро Юпитер в съвпад със затъмнението също спомага за повече стабилност и разширение в личните ни финанси, символизирани от Телеца. Марс в съвпад със скорпионското Слънце ще осигури изключителен фокус и интензивност в действията, нещо което ще се усеща най-осезаемо 20 дни след самото ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ. Добре е да използваме енергията, за да доведем до край отдавна отлагани проекти и задачи. Но също така е хубаво да избягваме крайности в реакциите и вманиачаване, защото водният знак е склонен да губи баланса в желанията.

Коридорът на затъмненията е един специален период от годината, който освен, че е наситен с много събития за всеки един от нас в личен план, е и една от най-големите възможности, които ни осигурява вселената, за да направим еволюционен скок в развитието си, да променим качествено себе си, като надградим нови опитности и психологически реакциѝ, които да ни направят по-адаптивни и по-стойностни като хора и личности.

4 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

1 Comment


vily.vladimirova
Oct 13, 2023

Благодаря за насоката

Like
bottom of page