top of page

🌻 КАРМИЧНО НОВОЛУНИЕ В 24° НА РАК ♋🌑
или още „Моят дом е моята крепост.“ 🏡

* НОВОЛУНИЕ – ВЛИЯНИЯ И АСПЕКТИ

* КАРТИ НА ЖЕЛАНИЯТА 🌸

* ХОРОСКОП НА ЗНАЦИТЕ ОТ ЗОДИАКА

ЗА НОВИЯ ЛУНЕН МЕСЕЦ 🌟

Стартът на новата седмица съвпада с началото на новия лунен месец. Тази нощ (17 юли 2023 г.) в 21:33 ч. ще настъпи лятното НОВОЛУНИЕ В РАК. То ще постави акценти през следващия един месец върху семейните връзки, дома и неговите нужди.

Периодът като цяло е добър за ремонтни дейности, нови декорациѝ и оформление на домашната обстановка, стига да не изпадаме в крайности и разточителство, защото от 23 юли Венера – планетата на материалните ценности и придобивки е ретроградна и е добре да бъдем по-дисциплинирани във финансовата област. Новият лунен месец облагодетелства комуникацията с родители и някакви стари въпроси във взаимоотношенията може да излязат за преразглеждане по време на ретро Венерата. Нуждите на децата също излизат на фокус през този лунен месец и сме по-съсредоточени върху техните потребности.

Ако сте решили да инвестирате в строителство и недвижима собственост, добре е да го направите едва след 15 септември, защото навлизаме в период на енергиен застой и преразглеждане на старото. Нещо, което може да доведе до усложнения в инвестициите и може да останем разочаровани от възвръщаемостта от нови начинания в периода. Затова избягвайте стартиране на важни нови проекти поне до след 15 септември 2023 г.

Стационарната Венера в зародиша на новия лунен месец ни носи блокаж във финансовите дела, а след 23 юли и някакви стари парични въпроси излизащи на преден план за преразглеждане.

Този нов лунен месец ще побере в пазвата си една особено нехармонична среща между Плутон в последен критичен градус на Козирог и новите ни възли вече движещи по оста Овен – Везни също от последен градус. (Повече за влиянието на Северен възел в Овен – Южен във Везни ще пиша скоро). Тази конфигурация се активира от това новолуние и нажежава обстановката в личен и обществен план. Някакви кармични препятствия и блокажи излизат на фокус за преработване и изискват от нас повече дисциплина и усилия. Плутон планетата на властта и разрухата ни носи трансформация, но по един опустошителен начин. В такива моменти е добре да бъдем по-щадящи и внимателни към себе си, като си осигурим малки почивки, поводи за радост и снижим изискванията си. Под влияние на аспекта може да наблюдаваме борби за надмощие както в индивидуален, така и в обществен и глобален план. Също така някакви авариѝ и инциденти не са изключени, като планета управител на ядрената енергия е добре да бъдем особено внимателни във въпроси, свързани с нея. Аспектът ще е активен през целия нов лунен месец, но най-осезаемо ще се усеща от 23 -ти до 28 -ми юли.

🌊 Нептун със своя идеен и творчески потенциал се включва благодатно този лунен месец и осигурява повече вдъхновение за съзидателни начинания. Ретроградната Венера също подпомага изработването и създаването на красиви произведения на изкуството, като стари проекти може да намерят своето завършване в периода. 🌹

✏💜 А за всички, които пишат КАРТИ НА ЖЕЛАНИЯТА! Може да опишете своите 3 съкровени желания за новия лунен месец днес (17 юли) в часовете след 21:33 ч. до 06:06 ч. сутринта на 18 юли 2023 г., защото след това Луната остава без курс. Запишете ги на лист хартия, като когато сте готови отделете време и се фокусирайте върху всяко едно желание поотделно, за да го видите в съзнанието си като вече сбъднат тук и сега факт. Почувствайте радостта и спокойствието от реализирането им и след това приберете листа с желанията до следващото новолуние. Темите, които ще бъдат най-подкрепени на това НОВОЛУНИЕ са: дом, семейство, ремонти, декорациѝ, аранжиране, интериорен дизайн, отношения с родителите, отношения с децата, строителство и недвижима собственост, хранене, творчески начинания – рисуване, писане и др.

Ето и как ще се отразят вибрациите на НОВОЛУНИЕТО за всеки знак през предстоящия лунен месец (четете и описанието за знака намиращ се на Асцендента ви) :

♈ Овни, новият лунен месец поставя акцент върху семейството и неговите нужди. Някакви потребности, свързани с родители или родителство може да изискат от вас повече дисциплина и ангажираност. Венера от вашия 5 дом на децата и забавленията ще ви подтикне да преразгледате отношението си към любовта, романтичните връзки, децата и начините, по които си доставяте удоволствие. Стари романтични партньори може да напомнят за себе си. Хората родени със Слънце, Асцендент или Луна в последни градуси на знака Овен са в много деликатна ситуация, защото попадат точно в кардиналния кръст от Възлите, Плутон и Новолунието и при тях се задвижва мощна тау-квадратура, която е двигател за значими лични промени. Те може да се почувстват ограничени от отговорности идващи от бащината фигура, съпруга или във връзка с кариерна реализация. Добре е да балансират с повече почивки периода.

♉ Телци, новолунието ви поставя акцент върху образователните стремежи и някоѝ от вас може да се запишат на курс или обучение. Кратки пътувания може да бъдат планирани на това новолуние и реализирани на пълнолунието в началото на август. Марс ви подкрепя хармонично в начинанията и ви дава необходимата енергия за отмятане на заложеното през месеца, особено във връзка с деца, любими хора, творчески проекти или забавления. Венера от вашия дом на семейните дела ви подтиква да преразгледате нагласите си по отношение на недвижимо имущество или родителство. Възлите напуснаха вече вашия знак и кармичните препятствия, на които бяхте подложени започват да отшумяват, въпреки, че Уран от Телец продължава да поставя предизвикателства на родените в последната декада на знака. Юпитер подкрепя Телците от първа декада за красиви лични промени.

♊ Близнаци, новият лунен месец активира вашите лични пари и въпроси, свързани с работа и ценни придобивки излизат на фокус. Ретроградната Венера поставя за преразглеждане начините ви за общуване с хората в живота ви. Някоѝ Близнаци може да усетят повече динамика върху стари отношения с роднини или съседи излизащи на преден план за преразглеждане. Действията ви през месеца са насочени към задачи, свързани с дома или недвижимо имущество. Срещате кармични препятствия в личните цели и мечти и отношенията с приятели, свързани с финанси. Близнаците от първа декада е добре да обърнат внимание на тялото си и да отделят време за повече почивка и здравословни навици. Някакви ограничения и отговорности, свързани с бащината фигура или кариера са на фокус като цяло.

♋ Раци, новолунието е начало на новата ви лична година. То ви дава по-голямо съсредоточаване върху вас самите, личността и психологическите нагласи. Някоѝ от вас може да променят нещо в прическата и стила на обличане. Добре е да обърнете внимание на здравето си. Ретроградната Венера от вашия дом на личните финанси ви предизвиква към разрешаване на някакви стари въпроси, свързани с работа и професионална реализация. При вас тече промяна в личната ви самооценка. Раците със Слънце, Луна или Асцендент в последни градуси на знака са подложени на напрежение идващо от властни фигури в живота им. Някакви кармични промени в репутацията и професионалното поприще ви предизвикват към по-голяма ангажираност.

♌ Лъвове, новият лунен месец може да ви се прииска да останете в сянка от обществения фокус. Някакъв спад в енергията и тонуса може да ви подтикне да си почивате повече и да намалите социалните си контакти. Добро време за четене на повече духовна литература, езотерични семинари и практики. В действията оставате съсредоточени върху личните ви финанси и работната ангажираност. Ретроградната Венера от вашия знак ви носи някакво генерално преразглеждане на личните начини на мислене като модели, особено във връзка с любими хора или финанси. Добро време да се съсредоточите върху себе си и вашите нужди.

♍ Деви, новолунието ви носи някакво оживление в приятелския кръг, стари приятели може да напомнят за себе си особено след 23 юли. Целите и желанията ви са на преден план през този лунен месец и някакви стари начинания може да бъдат довършени или придвижени напред. Някоѝ Деви може да се присъединят към някакъв клуб или друго събиране от хора, с които имат общи виждания. Усещате прилив на енергия за задвижване на желаното, но заедно с това сте склонни към работохолизъм. Добре е да се научите да правите паузи в ежедневните си задачи, за да избегнете натрупване на напрежение. Също така е хубаво да внимавате за дребни инциденти и да правите нещата по-бавно и с внимание.

♎ Везни, новият лунен месец раздвижва общественото ви положение и начинът, по който ви виждат другите. Някоѝ Везни ще са по-фокусирани върху кариерата и израстването, а други върху отговорности идващи от бащината фигура. Действията ви имат повече скрит характер през този месец. Някоѝ може да се отдадат на знания в посока религиозни или философски учения. Ретроградната Венера ви предизвиква към преразглеждане на отношенията с приятели и участието ви в определени организациѝ. Хората със Слънце, Асцендент или Луна в последни градуси на знака ще срещат кармични препятствия идващи от близки връзки, семейство и кариера. Добре е да балансирате в дните и да си отделите време за почивка.

♏ Скорпиони, новолунието поставя акцент върху комуникацията с чужденци, пътуванията на дълги разстояния или някакви юридически дела. Висшето образование също може да излезе на фокус при някоѝ Скорпиони. Действията ви са насочени повече към реализиране на личните мечти и желания и общуването ви с приятели и хора, с които имате общи виждания е динамично. Някакво преразглеждане на взаимоотношенията на работното място или с бащината фигура излизат на преден план, като стари психологически модели се връщат за преработване след 23 юли при вас. Юпитер подпомага Скорпионите от първа декада в личните връзки и хармоничните отношения с близки приятели и клиенти. Възлите напуснаха вашата ос и постепенно може да усетите някаква завършеност в кармичните промени, на които бяхте подложени.

♐ Стрелци, новолунието ви съсредоточава повече върху споделените финанси. Това може да са семейни финанси или наследства. Отношенията с финансови институциѝ също може да получат някакъв фокус и необходимост от психологическо приспособяване. Като сключване на застраховка или някакви договорености по кредит. Някоѝ Стрелци може да решат да инвестират на финансови пазари, като различни видове борси. Срещате препятствия в дните, идващи от професионалната реализация, бащината фигура или съпруга. След 23 юли ще сте по-концентрирани върху някакви стари нагласи по отношение на чужбина или хора от чужди култури може да напомнят за себе си. Някоѝ Стрелци може да подновят старо желание за изучаване на чужд език или записване на някаква нова специалност в университет.

♑ Козирози, новолунието поставя акцент върху отношенията с брачния или бизнес партньор, близки приятелства или клиенти. През този месец може да сте по-фокусирани върху нуждите на партньора или в неговия живот да се наблюдава раздвижване и промени. Действията ви срещат улеснения и подкрепа и са насочени към далечни пътувания, висше образование или някакви юридически въпроси. След 23 юли стари въпроси, свързани с финансови институциѝ, наследства и семейни финанси може да излязат за преразглеждане и фокус. Това ви носи възможност за психологическа промяна в нагласите. Хората родени със Слънце, Асцендент или Луна в последни градуси на Козирог срещат кармични препятствия, свързани с дом, семейство или недвижимо имущество.

♒ Водолеѝ, новият лунен месец ви подтиква да се съсредоточите върху някакви рутинни задачи на работното място. Някакво обновление в работната обстановка може да излезе на фокус. Някоѝ от вас ще обърнат повече внимание на здравето си и здравословния начин на живот, а други може да се фокусират върху домашен любимец. Някакви споделени финансови въпроси може да изискат от вас да подходите по нов начин и да излезете от зоната си на комфорт. След 23 юли ви се дава шанс за преразглеждане на стари взаимоотношения - стари партньори, приятели или клиенти може да напомнят за себе си.

♓ Риби, новият лунен месец поставя за вас акцент върху удоволствията. Може да отделите време да „заредите“ детето във вас или да се фокусирате върху отношенията със собствените ви деца. Възможности за флирт излизат на хоризонта, като стари любови може да напомнят за себе си. Творческите проекти също получават обновление и раздвижване и стари идеи получават тласък за реализиране. Действията ви са насочени към близки приятелства и брачния партньор. Може да се усетите напрегнати или някакви лични взаимоотношения да ви вкарат в дилема и нужда от избор. След 23 юли преразглеждате стари нагласи по отношение на колеги и работна обстановка, а също така домашни любимци.

Юлското НОВОЛУНИЕ В РАК настъпва за нас, за да се фокусираме повече върху потребностите на душата. То ни подпомага да се свържем по-добре с корените си, като се върнем мислено в детството и открием всичко онова, което ни е карало да се чувстваме сигурни и спокойни в зародиш. Онова усещане за дом, което сме изградили тогава, човешкото същество търси, повтаря и преработва, докато не го изгради напълно цялостно и завършено в себе си и в отношенията си с родителите и децата. И именно на това новолуние ни се дава шанс и подкрепа, за да работим в тази градивна посока. 🌼

Диляна Руменова, астропсихолог

4 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page