top of page

🌟 ГОДИШЕН ХОРОСКОП 2024 🪐
Здравейте приятели на астрологията и за много години! 🙂✨

Започваме 2024 г. с интензивните влияния на Плутон в последен критичен градус на Козирог♑. Тази вибрация ще засили до крайност темите на „подземната“ планета – власт и налагане на сила, управление на крупни финансови средства, задкулисие и манипулация. Добре е през целия януари да не изпадаме в крайности на реакциите и да премисляме преди да влезем в конфронтация. На 20 -ти януари Плутон заедно със Слънцето навлиза във Водолей♒ и дава един революционен тласък от нестандартния знак. Той ще остане в него до септември, за да задвижи процеси, свързани с нови приятелски, икономически и политически съюзи. През следващите месеци до есента може отново да се наблюдава засилване на обществено недоволство и стачки в множество държави по света. Трансформационната енергия на Плутон от Водолей♒ ще засили технологичното развитие и прогрес и всичко, свързано с виртуалната среда, техника, интернет ще се развива с интензивни темпове. Разбира се, това е един голям цикъл, който ще обхване приблизително 20 години напред. Знаците, които ще усетят влиянието на Плутон през 2024 най-силно са хората родени в първите градуси на Лъв♌, Скорпион♏, Водолей♒ и Телец♉. Те ще бъдат изправени пред предизвикателство да трансформират нещо в себе си, да развият едно ново Аз. Каквито и промени да донесе Плутон в живота ви е хубаво да се научите да пускате старото, защото планетата изисква съвсем нов поглед върху живота и много често използва крайности, за да предизвика появата на новото Аз.

На 28 -ми и 29 -ти и 30 -ти януари се усеща прилив на енергия за задвижване на нови процеси, както в личен така и в обществен план. Те могат да нагнетят напрежение и да предизвикат съответни събития, носещи промени.

В началото на ФЕВРУАРИ, на 6 -ти сме по влияние на прекрасен аспект Юпитер – Сатурн, който ще ни осигури добри възможности за бавно, но стабилно разширение и съграждане на нещо ново. Разбира се, това ново е свързано с поемане на известна отговорност и усилия от наша страна. Телци♉, Раци♋, Козирози♑ от първа декада на знаците ще усетят най-градивно новите възможности, които им се разкриват.

На 13 и 14 февруари една доста взривоопасна среща между Марс и Плутон може отново да разрази някакви борби за надмощие. Добре е да балансираме в дните около датата и да потърсим време за отдих и спокойствие. На 17 февруари някакви въпроси, свързани с финанси и взаимоотношения излизат на преден план. Желанието за власт и управление на притежания е на фокус. Избягвайте крайности в реакциите спрямо любимите си хора и семейство.

На 5 и 6 МАРТ, Марс ни осигурява стимул за действие и нови перспективи с кармична окраска, добри дела в миналото ни носят късмет, някакъв подарък или попътен вятър в желаното.

На 8 и 9 март се натрупва бунтовна енергия и свободолюбиви пориви излизат на преден план. Не са изключени инциденти, авариѝ, природни катаклизми и безредици. Добре е да правим нещата бавно и с внимание, за да избегнем злополуки.

Март 2024 е побрал в себе си началото на първия КОРИДОР НА ЗАТЪМНЕНИЯТА за годината. На 25 март от 5 -ти градус на знака Везни♎ посрещаме ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ. То ще доведе до завършеност на някакви процеси започнали в началото на октомври 2023 г. и ще ни осигури особена динамика в първите пролетни месеци. Затъмнението по Оста на взаимоотношенията – Овен♈ – Везни♎ ще изправи едни срещу други нашите лични цели и желания, срещу тези на значимите други в живота ни. В обществен план може да се наблюдава изостряне на комуникацията, конфликти, спорове и неразбирателства. Онова, което бе съградено като съюзи през октомври 2023, ще бъде подложено на значителна проверка, която може и да не издържи на предизвикателството, поради липса на воля за компромис и взаимно разбирателство. Активацията на оста на взаимоотношенията може да изостри и съдебни дела и спорове, общуването с любимите хора и работата с клиенти. Добре е да балансираме в периода и да избягваме въвличането в ненужни конфронтациѝ през този март и април.

На 2 април Меркурий от Овен♈ става ретрограден активирайки също Оста на взаимоотношенията, за да работим през април върху стари мисловни нагласи свързани с лидерство, лични цели, управление. На 8 април е и второто ЗАТЪМНЕНИЕ от КОРИДОРА НА ЗАТЪМНЕНИЯТА, то ще настъпи от 19 -ти градус на Овен♈ и ще постави ново начало за всички нас както в личен, така и в глобален план. Нови лидери ще излязат на преден план още по-категорично и ще заявят своите виждания и цели. Добре е всеки един от нас да усети индивидуално енергията и да постави своето лично ново начало, в зависимост от това какви вътрешни потребности усетим по време на затъмнението. И тъй, като Меркурий е ретрограден в периода, резултатът от новата вибрация може да стане по-осезаем след 25 април, когато Меркурий тръгне отново в директна посока. За след тази дата е добре да отложим и реални активни действия в съответствие с новите пориви и желания, породило СЛЪНЧЕВОТО ЗАТЪМНЕНИЕ в началото на месеца. Тази година АПРИЛ е един от нас динамичните месеци и поради интензивната среща на Юпитер и Уран в Телец♉ на 20 април. Тази среща ще доведе до порив във финансовия свят за нещо ново и различно. Нещо невиждано, което ще разшири нашите кръгозори като разплащане и използване на отделните валути. Тъй като Юпитер управлява чужбина и международната среда, някаква промяна в международните разплащания може да излезе на фокус. Този съвпад носи една непредсказуемост и порив за експанзия и промяна в начините, по които печелим парите си, промяна в личните си притежания. Уран си носи импулса, а разширението, символизирано от Юпитер, може да е свързано с напрежение, което търси как да се прояви. Най-благодатно този съвпад между Уран и Юпитер в Телец♉ ще се усети от родените в края на първа и началото на втора декада на знаците Козирог♑, Дева♍, Рак♋ и Риби♓. Те ще имат възможност да въведат с лекота желани и може би и малко непредвидени положителни промени в живота си. Самите Телци♉ ще са под влияние на крупни промени в личен план, нещо което може да създаде неудобства и необходимост от психологическа гъвкавост у статичния знак.

Първата седмица на МАЙ стари подсъзнателни блокажи и страхове може да излязат за преразглеждане. Добър момент за психотерапия и време за личностно развитие. Темите за смъртта и трансформацията може да излязат на фокус.

Дните около 23 май 2024 г. хармоничната среща на Юпитер с Нептун ще ни осигури повече поводи за идеализъм и някакви стъпки към разширение на опитностите, особено в духовен план. Не виждаме нещата ясно и затова е добре да се допитаме до приятели и хора в обкръжението, които биха погледнали на делата ни отстрани по-безпристрастно. Някакви добри нови възможности може да се разгърнат за някоѝ свързани с лечение, творчество, каузи и съпричастност, милосърдие, фармация, здравни и социални заведения и служби. На 26 май 2024 г. планетата на късмета и благополучието Юпитер, навлиза в знака Близнаци, за да осигури един едногодишен период на растеж и развитие за въздушните Водолей♒ и Везни♎, а най-вече за самите Близнаци♊. Те ще се радват на късмет, добри възможности, подкрепа от приятели и значими събития в личен план през целия период на планетата в знака до 10 юни 2025 г. Близнаците♊ от втора декада на знака обаче, е добре да имат едно наум и да избягват нови начинания, защото Сатурн спира техните пориви за нещо ново и поставя препятствия на пътя им тази година. Това важи също така за Стрелците♐ от втора декада, които също е добре да избягват конфликти. Девите♍ и Рибите♓ от втора декада през тази година са изправени пред изпитания. Добре е да не се предоверяват, да внимават за дребни инциденти или въвличане в съдебни спорове, последното важи най-вече за Девите♍.

В дните около 2 -ри ЮНИ Юпитер среща особено благодатно Плутон и въздушното влияние може да доведе до идеи и възможности за крупни печалби и разширение на властови сили в края на май и началото на юни 2024. Особено силно и късметлийски ще усетят това влияние Близнаци♊ и Везни♎ родени в първите градуси на знаците. Някаква благодатна трансформация в личен план може да изгрее за тях на хоризонта.

На 10, 11 и 12 юни особено критични дни, свързани с ескалиране на конфликти в международен план и желание за налагане в личен план. Добре е да не се поддаваме на крайни емоционални реакциѝ.

На 30 юни Сатурн става ретрограден в 19 -ти градус на Риби♓ и до 16 -ти ноември ще върне за преразглеждане стари и вече започнати планове в професионален план, взаимоотношения с авторитети и родители, а в глобален стари проблеми, идващи от разпадащата се вече система на световно функциониране, стартирала тези процеси още през януари 2020 г.

Почти веднага след Сатурн, и Нептун поема в ретроградна посока от последния критичен градус на Риби♓ на 3 ЮЛИ. Седмицата преди тази дата е добре да внимаваме за измами, заблуди и подвеждане, проблеми с вода, наводнения, употреба на лекарства, които може да бъдат противопоказни, въпроси за здраве и социални услуги. Енергията обаче подпомага творчески начинания и проекти.

На 8, 9 и 10 юли 2024 г. си имаме особено благодатна среща на Юпитер с Възлите и някакъв подарък за добри постъпки в миналото може да разкраси деня ни. Усещаме прилив на ентусиазъм, весели срещи с любими хора и сполука огряват пътя ни.

На 14 и 15 юли свободолюбивата енергия излиза на преден план, чувстваме прилив на сили за промяна и действаме по нов за нас начин. Някакви революционни чувства може да се надигнат в личен и световен план.

От 5 до 29 АВГУСТ е вторият ретрограден период на Меркурий за годината. Той ще ни подтикне към преразглеждане на стари нагласи по отношение на здраве и здравословни навици, организираност и подредба, творчество и сценични изяви, деца и техните нужди, стари хобита и развлечения може да излязат на преден план в разгара на лятото.

На 13 и 14 август сме водени от ентусиазъм и прилив на енергия в делата.

На 15 и 16 август отговорности идващи от родители, шефове или по-възрастни хора излизат на дневен ред. Тези процеси ще се увенчаят на 19 август, когато Юпитер и Сатурн се срещат нехармонично и изискват от нас да се потрудим много повече, ако искаме прогрес и развитие. Не е време за нови начинания и стартиране на нови проекти като цяло през целия август.

На 2 СЕПТЕМВРИ 2024 г. Уран планетата на прогреса и промяната става ретроградна, а Плутон се завръща отново в последен градус на Козирог до края на ноември, за да стопира енергията на новото и отново да поработим върху старото, като нагласи, начин на функциониране и навици. Козирози♑, Овни♈, Раци♋ и Везни♓ в последен градус на знаците отново може да бъдат подложени на изпитания за трансформация на характера.

На 2 и 3 септември някакви спънки и авариѝ, свързани с вода излизат на фокус и се нуждаят от внимание и да се потрудим.

На 3 и 4 септември някаква нова ситуация, свързана с крупни суми пари, управление или власт може да ни постави в нови за нас условия.

На 18 СЕПТЕМВРИ навлизаме във втория КОРИДОР НА ЗАТЪМНЕНИЯТА за 2024 г. Тогава посрещаме първото ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ в 25 -ти градус Риби♓. То ще активира оста на здравето, съпричастността и грижата, за да постави акцент върху тези теми през следващите месеци от неговото настъпване.

На 2 ОКТОМВРИ настъпва пръстеновидно СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ от 10 градус на Везни♎. То ще доведе до повече партньорска енергия и желание за разбирателство и компромиси, по пътя към общи цели и мечти, както в личен, така и в обществен план за следващите месеци. Може да се сключат нови търговски договори и дипломацията да излезе на преден план.

На 2 и 3 НОЕМВРИ Марс среща предизвикателно Плутон и някаква ескалация на международни конфликти може да се наблюдава в дните. Желанието за надмощие и налагане на мненията се изостря и е добре да балансираме в ежедневието.

На 16 ноември Сатурн става директен и освобождава възможност за навлизане на нова енергия и порив в професионален план.

На 20 ноември Плутон отново навлиза в първите градуси на Водолей♒, за да трансформира из основи технологичния свят и нашето взаимодействие с него през следващите близо 20 години до 2043 г.

На 26 ноември настъпва третият ретрограден период на Меркурий от 22 градус на Стрелец♐ и до 16 декември ще работим върху стари нагласи по отношение на чужди култури, езици, международни отношения, пътувания в чужбина, духовно развитие и философия, правни дела и висше образование.

2024 г. си имаме и ретрограден Марс, чийто ретро период ще настъпи на 7 декември от 6-ти градус на Лъв♌ и ще обхване първите месеци на 2025 г до 24 февруари. Това ще бъде един значителен ПЕРИОД НА ЗАСТОЙ. И колкото и да ни се иска да задвижим каквото и да било към нещо ново, старото ще ни връща към себе си. Като то може да е свързано с необходими действия и задачи, свързани с деца, семейство, отношения с по-грижовния от родителите, недвижима собственост, творчески проекти и сценични изяви, прояви на Егото и негови стари желания, спорт и хобита.

На 24 декември навръх Бъдни вечер Юпитер среща нехармонично Сатурн, за да ни предизвика да бъдем по-дисциплинирани на празника. Някакви отговорности идващи от родители и авторитети изискват от нас усилия.

А навръх 31 декември в нощта на Новата 2025 г. някакви кармични перспективи и възможности изгряват на пътя ни. Получаваме подкрепа от силни фигури в живота ни по отношение на лични желания и цели.

След всичко казано по-горе, не мога да не заключа, че годината ще има своите върхове и спадове като едно екстремно влакче в лунапарк, но не бива да забравяме в тези турбулентни години, че всичко е за добро и спадовете ни развиват най-много, а висините са просто награда за всеки спад. И те неминуемо настъпват. 🌷 Балансирана и добра 2024 -та! 🌟🌸

18 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page