top of page

АСТРО ПРОГНОЗА ЗА АПРИЛ 🌷🪐
• СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ В ОВЕН - 19°♈22`🌑 или още „Личностите, а не принципите движат света.“🌹

• РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ В ОВЕН - (2 – 26 АПРИЛ 2024 г.)

• ЮПИТЕР СЪВПАД УРАН В ТЕЛЕЦ 21°♉50` (20 АПРИЛ 2024 г.)

Честит 1-ви април! Честит ден на шегата, приятели! ☺

Нека винаги да откриваме смеха и неговата лечебна сила ежеминутно и неизменно! 🦋🐬

Астро влияния и РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ

Продължаваме да се намираме в първия и най-наситен период от годината, т.нар. Коридор на затъмненията. Той започна на 25 март с първото Лунно затъмнение във Везни и продължава към следващото затъмнение на 8 април, което ще даде нов старт на 2024 г. В синхрон с наситеността на периода, днес и утре Меркурий е стационарно ретрограден от 27 -ми градус на знака Овен и в предстоящите седмици ще ни накара отново да преразгледаме нагласи, свързани с нашите собствени вярвания и разбирания за живота и неговото случване. Как се позиционираме в него, кои са важните неща за нас на дневен ред, нови хобита и стари интереси, които могат да развият личността ни по нов начин и много други, свързани с Аз-а въпроси. До 26 април, че и ден, два след него ще се връщаме назад за преразглеждане на въпроси застанали в мисловен план в нас на дневен ред в последните 10 -тина дни на март 2024 г. Това време ще ни осигури шанс да изчистим стари дела, да довършим стари идеи и задачи и/или да предприемем нещо, което сме планували преди ретроградния период. Ще доведем нещата до край така да се каже, особено ако са свързани с личните ни желания. По традиция не е добър момент за закупуване на техника и превозни средства, но понякога точно в тези периоди, точно тези теми изискват повече внимание и грижа и просто е неизбежно някакъв вид обновление да бъде направено. Това са естествени цикли на изчистване, не са нещо лошо, тъкмо обратното, ако нещо само излезе на дневен ред за поправка, поради належаща нужда, значи наистина това е най-доброто, което може да се направи. Разбира се, не са малко и случаите, когато спряла техника е намирала разрешение на проблем, когато Меркурий стане директен. Така, че не, няма един верен отговор и просто е нужно да сме по-интуитивни и да усетим кое е правилното за нас в периода. Ретроградният Меркурий ни осигурява възможност да изчистим старото по един естествен начин, като забавя ритмите на движение към новото.🌠

СРЕЩАТА НА УРАН И ЮПИТЕР 🌱

Този април освен ПЪЛНОТО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ, което съм описала по-долу, е побрал в дните си едно и от най-значимите събития за 2024-та. А именно съвпада на Уран и Юпитер от знака на парите – Телец. Този аспект ще донесе на и около 20 април значими промени в личните и обществените финанси. В индивидуален план може да изживеем някаква промяна в ценностната ни система и възгледи относно кои са наистина важните неща за нас. Да направим промяна свързана с начина, по който печелим парите си. В обществен план това е един крупен аспект, който дава някакво развитие, иновация и експанзия в паричните системи. Някакво разчупване в начините за разплащане, дали заради нови валути или други прогресивни средства за търговски обмен. Резки промени в котировките на отделни парични единици може да се наблюдават. Стари финансови системи за разплащане да рухнат или да се преобразуват по някакъв начин. С тази среща между Юпитер и Уран се посява зародиша на всичко онова, което предстои във финансовия свят тепърва.

СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ В ОВЕН ♈

Динамиката продължава, не само заради съвпада на Уран с Юпитер в Телец в края на април, но и защото месецът е побрал Слънчевото затъмнение в Овен, което поставя същинското начало на новата астрологична вибрация за новата година. То ще се състои под съпровождащата енергия на ретроградния Меркурий, който ще забави видимите резултати и новите неща за нас до началото на май. Когато всички процеси ще тръгнат с пълна пролетна сила напред и много от нещата, които Марс в Риби е оставил скрити през април ще излязат публично с неговото навлизане в Овен на 1 май. Но дотогава си имаме едно мощно ПЪЛНО СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ от 19 -ти градус на знака Овен на 8 април в 21:21 ч. българско време. То ще донесе ново начало в личен план, по някакъв начин за всеки един от нас; ще засили личните предпочитания и желания и ще насочи нашите действия към нещата, които са истински важни за личността ни.

В обществен и международен аспект под прожекторите на вниманието ще излязат нови хора с лидерски качества или вече познати лица ще придобият повече обаятелност и сила за влияние върху публичните процеси през следващите 6 месеца.

Раненият лечител Хирон е в точен съвпад със затъмнението и теми свързани с емоционални травми и здраве може да изискат от нас повече внимание и отработване. Хубаво е да бъдем дисциплинирани в хранителните си навици и да опитаме да си набавим повече витамини, посредством плодове, зеленчуци и свежа храна, особено след зимния период.

Венера също в знака на лунацията Овен подкрепя процесите от затъмнението и срещаме късмет и подкрепа от близки хора и съмишленици във връзка с работа или финанси.

Управителят на Овен – Марс се намира в Риби през април и много от процесите ще имат задкулисен характер. Много от нас може да проявят повече любопитство към психологически, религиозни и философски теми, посредством четене на книги, гледане на видеа и други източници на ново знание. Действията ни може да са насочени също така към сценични дейности и творчески занимания в най-различни направления. Марс е в съвпад с учителя на кармата Сатурн и темата за някакво забавяне в делата през април отново излиза на преден план. То може да е продиктувано от отговорности идващи откъм родители, авторитети или от работното ни място.

Ето и върху какво ще работят знаците от зодиака през предстоящите 6 месеца като теми, активирани от новото начало, което ни дава Слънчевото затъмнение (прочетете и описанието за знака на Асцендента си, то също се отнася за вас) :

Овни, затъмнението ви осигурява някакво ново начало в личен план. При вас се усеща най-интензивно вибрацията и ви носи значима психологическа промяна. Април е месецът, в който може да наблегнете на преразглеждане на лични нагласи и вярвания. Изчиствате на стари неща. Добре е да обърнете внимание на здравето си. Някакъв скрит въпрос, свързан с авторитети – шефове, бащи, съпрузи и др. изисква от вас повече внимание. През май ще усетите силен прилив на енергия и желание да движите делата във вашата посока. Венера ви подкрепя с повече късмет от 5 до 29 април в романтичните и финансови дела.

Телци, затъмнението ви осигурява картина, която е свързана с крупни промени. Особено за Телците от края на втора и началото на трета декада на знака. При вас някаква назряла промяна изисква да действате. Някоѝ Телци може да се обърнат повече към езотерика, психологически техники, религия и вярвания през следващите месеци. Някаква промяна в ценностната и духовната ви система тече. Делата ви имат скрит характер и желаете това да остане така. Обърнете внимание на здравето си, някоѝ Телци може да посетят здравно заведение или да си пуснат профилактични изследвания.

Близнаци, затъмнението ви носи повече социални контакти и обновление в приятелските кръгове. Нови запознанства с интересни хора ви подкрепят в личните цели и желания. Някаква нова мечта може да получи попътен вятър за реализиране. Желайте си смело, защото когато и Юпитер на 26 май влезе във вашия знак ви очаква един хубав личен период. Разбира се, при Близнаците от втора и трета декада ще се наблюдават известни блокажи и забавяния, носещи повече отговорности, поради действието на Сатурн през тази и следващата година спрямо вас.

Раци, затъмнението ви осигурява някакви нови възможности във връзка с професионална реализация. Те може да бъдат, свързани с поемане на повече отговорности на работното място, заемане на нова длъжност и др. Някоѝ от вас може да променят по някакъв начин публичния си образ. Отношенията с авторитети, родители и шефове излизат на фокус и изискват повече енергия и внимание. Раците от края на втора и началото на трета декада получават добри нови възможности в личен план, посредством нови опитности, запознанства или членуване в групи и организации, с които имате общи виждания.

Лъвове, слънчевото затъмнение ви осигурява един прекрасен климат и попътен вятър за личните ви желания, особено ако са свързани с пътувания в чужбина, контакти с чужденци, съдебни въпроси и нормативни документи, висше образование. Желанието да разширите своите кръгозори се засилва, посредством обучения, семинари и др. Лъвовете от края на втора и началото на трета декада на знака са изправени пред промени свързани с професионална реализация или авторитети. Те изискват повече дисциплинираност и организираност в предстоящите месеци. След 26 май Юпитер ще донесе оживление в приятелските ви кръгове и повече оптимизъм.

Деви, затъмнението изисква от вас проява на психологическа гъвкавост и сила, заради нова ситуация, свързана със семейно имущество и финанси; банки, застрахователни дружества, инвестиционни фондове и др. Девите от края на втора и началото на трета декада се радват на изключително положителни промени. Те срещат подкрепа и улеснения от близки хора и приятели. И дори нещо да изглежда предизвикателно, самата картина им осигурява късмет и всичко е с най-висша цел – добро и еволюция. Тези положителни процеси може да са свързани с пътувания, контакти с чужденци, юридически въпроси, висше образование и др.

Везни, затъмнението ви осигурява ново начало в партньорските отношения. Някои Везни може да помислят за сериозно обвързване или влизане в бизнес съдружие. Нови важни запознанства излизат на преден план. Взаимоотношенията с близки приятели и семейство, клиенти и открити врагове получават някакво обновление и нов поглед. Нови значими хора може да навлязат в живота ви през следващите месеци. Някоѝ Везни може да решат да сключат брак или да се сдобият с второ дете. След 26 май получавате подкрепа и повече оптимизъм в начинанията, особено ако са свързани с пътувания, курсов проект, дипломна работа, книгоиздаване, чужди езици, нови опитности и всичко, което разширява личните ви кръгозори.

Скорпиони, слънчевото затъмнение ви носи някакво ново начало на работното място. Промяна и обновление в работните процеси. Добре е да обърнете внимание на здравословния начин на живот и да си осигурите нужното движение и тонус. Някоѝ Скорпиони може да се замислят за нов домашен любимец. Скорпионите от края на втора и началото на трета декада на знака са предизвикани от партньорите си и/или от близки приятели да направят някаква значима промяна, свързана с вземането на решение. Срещате подкрепа от любимите хора. От 26 май Скорпионите от първа и втора декада на знака ще усетят повече късмет и сполука във връзка с финансови институции и семейни финанси.

Стрелци, слънчевото затъмнение ви осигурява прекрасен климат за повече забавления, флиртове, срещи и контакти с нови хора. Някоѝ Стрелци може да решат да имат дете или да са по-фокусирани по една или друга причина върху живота на децата. Съзидателните дела излизат на преден план. Може да се сдобиете с ново хоби или да посещавате повече спортни, културни или други обществени събития. След 26 май получавате подкрепа от близки приятели и партньорите в живота. Въпреки, че последните могат и да ви предизвикат към някакви промени и да се наложи да вземате решение дали да се съобразите с техните виждания.

Козирози, затъмнението ви осигурява някакво ново начало в семеен план. Може да започнете някакъв нов проект, свързан с ремонти, премествания, нов дом и декорация. Семейните дела и родителството излизат на фокус. Лунацията изисква от вас да сте по-дисциплинирани и да положите допълнителни усилия в процесите. Козирозите от края на втора и началото на трета декада на знака ги очакват положителни промени, свързани с деца, хобита, творчески занимания, забавления и отдих, спорт и сценични изяви. Добро време за общуване и срещи с хората, които обичате.

Водолеѝ, слънчевото затъмнение ви осигурява някакво ново начало в начина, по който мислите и се свързвате с хората в живота си. Може да започнете да общувате по нов начин, да предприемете повече кратки пътувания през следващите месеци. Взаимоотношенията с роднини, братя или сестри излизат на преден план. Някоѝ от вас може да запишат нов курс или обучение. Водолеите от първите градуси на знака са под интензивни влияния целящи личностна промяна, те ще обхванат следващите две години. Водолеите от края на втора и началото на трета декада ги очакват някакви предизвикателства и промени в семейството. Те може да са свързани с недвижима собственост, родители или родителство. Юпитер след 26 май ще осигури на въздушния знак повече късмет и улеснения в заплануваното.

Риби, затъмнението ви носи възможност за нова работа, заемане на нова длъжност и някаква промяна в личните доходи. Начинът, по който гледате на себе си се трансформира и може да добиете ново усещане за собствените ценности. Рибите от втора декада на знака е добре да бъдат по подкрепящи и щадящи спрямо себе си и своите очаквания, тъй като Сатурн ви изправя пред трудности и ограничения. Те е добре да обърнат внимание на здравето си, като въведат някой нов здравословен навик в ежедневната рутина. А Рибите от последните градуси на втора и началото на трета декада ги очакват добри възможности за промяна в мисленето, посредством повече общуване, контакти с роднини, пътувания и образователни курсове.

Слънчевото затъмнение в Овен настъпва за нас, за да обърнем внимание на това какво наистина искаме за себе си. Да изведем на преден план собствените ни нужди и желания и да предприемем крачки за тяхното реализиране. Това затъмнение осигурява климат за повече вяра в личните ни способности и отстояване на позициѝ.

Наситеният с астрологични събития април ще посее новото и изпод струпването на астрологични процеси в този пролетен месец, още от май ще започнем да усещаме неговите нюанси и да действаме по назрелите за нас промени.

Добротворен АПРИЛ, мили мои! 🙂🪷

Диляна⭐️

📬За лични астрологични хороскопи може да ми пишете тук или на astrostar567@gmail.com

4 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page