top of page

АСТРОЛОГИЧНИ ВЛИЯНИЯ и СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП - ♈➡♉➡♊➡♋• НОВОЛУНИЕ В РИБИ 20°♓16'🌑 и ЕНЕРГИЙНО НАЧАЛО НА КОРИДОРА НА ЗАТЪМНЕНИЯТА

• МЕРКУРИЙ В ОВЕН - (10 МАРТ – 16 МАЙ 2024 г.)

• ВЕНЕРА В РИБИ - (12 МАРТ – 5 АПРИЛ 2024 г.)

Неделя 10 март в 11:00 ч. от 20°-ти градус на знака Риби посрещнахме началото на новия лунен месец. 🌑🦋 Това НОВОЛУНИЕ е особено знаково и силно, освен заради съвпада с владетеля на кармата и ограниченията Сатурн също в Риби, и поради това, че дава енергийният старт на първия КОРИДОР НА ЗАТЪМНЕНИЯТА за 2024 г. В рамките на този лунен цикъл на 25 март ще се случи първото ЛУННО затъмнение за годината по Оста на взаимоотношенията – Овен - Везни. Това ще доведе до особено нагнетяване в междуличностната комуникация и общуване в личен и социален план и ще осигури среда за редица противоречия и разминавания във вижданията. Зародишът на енергията, който постави това новолуние ще достигне до някакви явни и крайни резултати най-осезаемо в дните преди 25 март. Риби е последният знак от астрологичното колело, завършек на целия път, мястото където се изплащат кармични дела и където всичко има някакъв скрит и таен характер. Ето защо много неща през март ще останат скрити за масовата публика. В личен план през тази седмица е добре да отделим време за духовни практики, като медитация, йога, техники за дишане или някакви форми на спорт, свързан със забавление, като танци например. Прекрасно време за засаждане на растения и градинарство. Природата започва да се възражда. 🌱

🌞На 20 март Слънцето ще навлезе в знака Овен и по този начин ще постави началото на НОВАТА астрологична година. 🍀Но дотогава е добре да сме се освободили от всичко, което не искаме да пренесем в разгръщането на новия слънчев цикъл. Затова може да разчистите дома си, гардероба и ненужни вещи, стари нагласи, които сте осъзнали, че не ви помагат; взаимоотношения, които не са градивни; нездравословни навици и т.н. Направете си списък на нещата, които не ви харесват и срещу всяко едно нещо от него напишете какво искате да направите, за да го промените. И действайте. Животът минава, така или иначе. :)

Неделният ден (10 март) побра още едно небесно събитие, а именно преминаването на Меркурий в Овен. Този престой на „бързоногата“ планета ще бъде особено дълъг и до 16 май 2024 г., всеки знак от зодиака ще работи по някакъв начин върху темите на знака Овен, а именно преразглеждане на нагласи по отношение на лични желания, инициативност, лидерски качества, отстояване на позициѝ на Аза по отношение на значимите други в живота ни, промени в личността. Този дълъг период на Меркурий в знака се случва, поради очаквания му ретрограден период почти през целия месец април 2024 г. В синхрон с второто затъмнение в Овен за годината и като фон на Коридорът на затъмненията като цяло. Ето защо след цялата турбулентност на март и април, реално нова енергия за промени и нова вибрация осезаемо ще се усети от 1 май 2024 г, когато и заложеното от затъмненията ще започне да се разгръща свободно и ще се видят истински действия в посока нещо различно.

💚 А конкретно ПОНЕДЕЛНИК, започваме седмицата с Луна в Овен. Огнената енергия ще поддържа импулса за преследване на лични цели и ще ни осигури повече вибрация за активно управление на процесите в живота ни до сряда.

💜 ВТОРНИК в часовете около 13:00 ч. усещаме прилив на енергия и малки възможности се разкриват за нас. От 13:08 ч. до 2:28 ч.. на 13 март светилото остава без курс, време в което да не подписване важни документи и да не стартираме нови начинания.

♓❤️Вторник, планетата на любовта, финансите и красотата - Венера навлиза в Риби, за да даде един палец нагоре за повече забавления, срещи и комуникация. До 5 април това разположение на планетата ще подкрепи всички ангажирани с духовни учения, езотерични професии, писане, рисуване, музика, сценични изяви и създаване на красиви произведения. Музата каца на рамото ни и е време да я „влеем“ по рибешки в нещо съзидателно.

През този период романтичната любов излиза на преден план и сме склонни да идеализираме партньора. Добре е да внимаваме за измами в личните отношения. Алкохолът може да бъде противопоказен, хубаво е да не прекаляваме.

💛 СРЯДА, Луната навлиза в Телец, където се чувства особено балансирана и ни осигурява една по-голяма устойчивост в емоционалните реакциѝ и известно спокойствие до петък. Добри дни за готварски курсове и гурме изненади, като е добре да внимаваме с количествата все пак. Желанието за придобивки се засилва и може да се наградим с нова ценна такава. Като и тук е добре да съблюдаваме баланс и да не изпадаме в крайности. В сряда вечерта около 21:00 ч. добро време за общуване с родители или други авторитети.

🧡 ЧЕТВЪРТЪК на обяд неочаквана изненада изгрява на хоризонта. Вечерта около 18:00 ч. са възможни някакви дребни авариѝ, блокажи в заплануваното, които изискват да вложим допълнителна енергия. А около 20:00 ч. се чувстваме в силите си и сме център на вниманието, общуваме с любими хора и ни е добре.

❤ ПЕТЪК, в първите часове светилото навлиза в пъргавия свят на Близнаци и до неделя ще придаде повече пъстрота и разнообразие в дните ни. Ранното утро стартира с прекрасен аспект на силата, който ни носи добро усещане за собствените ни качества и думата ни се чува. На обяд дребни спънки, свързани с работа или близки хора, изискват от нас повече внимание и дисциплинираност.

💙 СЪБОТА, денят няма активиращи аспекти. Време за повече лежерност и почивка.

🌞 НЕДЕЛЯ в ранното утро около 6:00 ч. е добре да внимаваме „да не ни хвърлят прах в очите“, така да се каже и да се опитат да ни вкарат в заблуда. Не виждаме нещата ясно и светилото остава без курс до 11:40 ч. на обяд, ето защо е добре да не вземаме важни решения в часовете. В 11:40 ч. Луната навлиза в собствения си знак Рак и осигурява един уютен домашен климат в последния ден от седмицата.

През цялата неделя властва аспект на Слънцето с Нептун в Риби, който ни кара да „сложим розовите очила“ и да виждаме нещата от по-светлата им страна, добро време за творчество и забавления.

Разкошна седмица, мили мои! 🙂🌟

6 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page